Ένα νέο blog για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή γεννιέται.

alt


Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί.
Στ ην διεύθυνση httpUndecidedorthodoxianatolis.blogspot.com δημιουργείται ένα νέο ιστολόγιο που θα ασχολείται με θέματα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Άπω Ανατολή με τίτλο-Η Ορθόδοξη Μαρτυρία στην Άπω Ανατολή.
H δημιουργία του blog έχει σκοπό  ερευνητικό και ενημερωτικό.
Με τα άρθρα που θα δημοσιευτούν  θα γίνει προσπάθεια  καταγραφής της ιστορικής  πορείας  μέχρι σήμερα και του έργου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Άπω Ανατολή ,ώστε  να δίνονται  πληροφορίες στους ενδιαφερομένους για το ιεραποστολικό έργο που επιτελείται εκεί.
Στο ιστολόγιο θα υπάρχουν :
Α.Γενικά άρθρα  για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή.
Β.Ιστορικές πληροφορίες που αφορούν την ιστορική πορεία της Ορθοδοξίας  σε διάφορες περιοχές της Άσίας .
Γ.Πληροφορίες που σχετίζονται με το επιτελούμενο Ορθόδοξο ιεραποστολικό έργο σε διάφορες  ασιατικές περιοχές,χωρίς να μετατραπεί  το ιστολόγιο σε άτυπο γραφείο τύπου οποιασδήποτε εκκλησιαστικής αρχής.
Επίσης θα φιλοξενούνται και άρθρα άλλων  συγγραφέων ,χωρίς απαραίτητα ο διαχειριστής του ιστολογίου να συμφωνεί με τις εκάστοτε διατυπώμενες απόψεις.Άρθρα που διατυπώνουν βλάσφημες η αιρετικές απόψεις αποκλείονται  και δεν δημοσιεύονται.
Η λειτουργία  του  ιστολογίου  εντάσσεται στα πλαίσια της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου και της υπεύθυνης ενημέρωσης  που προσφέρει το διαδίκτυο.

2ο ετήσιο μνημόσυνο Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού

Τελέστηκε απόψε μέσα σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο για τα δύο χρόνια από την κοίμηση του Γέροντα Ιωσήφ στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

alt

alt

Στις 16:30, ξεκίνησε ο Εσπερινός και ακολούθησε το μνημόσυνο του μακαρίου Γέροντα στο καθολικό της Μονής σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό, χοροστατούντος  του Επισκόπου  Αμαθούντος κ.κ. Νικολάου. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Καθηγούμενοι της Ιεράς Μονής Καρακάλλου Γέροντας Φιλόθεος, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέροντας Ελισαίος και της Ιεράς Μονή Κορώνης Γέροντας Μεθόδιος.

alt

alt

alt

alt

Στη συνέχεια, μετά την τέλεση του μνημοσύνου, ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο συνοδικό της Μονής.

alt

Στις ομιλίες τους ο Σεβασμιώτατος Αμαθούντος και οι  Ηγούμενοι των Ιερών Μονών έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στους καρπούς της Αγάπης του Γέροντα Ιωσήφ προς όλον τον κόσμο.

alt(Φωτογραφίες: Τσαβδαρίδης Χαράλαμπος)

Τις ευχές και τις πρεσβείες του μακαρίου Γέροντος Ιωσήφ να έχουμε!!

Βιογραφικό σημείωμα

 Ο Γέροντας Ιωσήφ γεννήθηκε στην Δρούσια, ένα μικρό χωριό της επαρχίας Πάφου της νήσου των Αγίων, την 1η Ιουλίου 1921. Η μητέρα του Ευγενία γέννησε όταν ήταν εφτά μηνών το μικρό παιδί της στο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων της Γιόλου, την ημέρα της εορτής των Αγίων. Η μητέρα του νόμισε ότι το παιδί ήταν νεκρό, και όμως έζησε. Το βρέφος έλαβε κατά την βάπτιση το όνομα Σωκράτης.
Ο μικρός Σωκράτης μεγάλωσε κοντά στους αγρότες γονείς του ζώντας από μικρός την σκληρή ζωή. Μόλις κατόρθωσε να τελειώσει την τετάρτη τάξη του Δημοτικού, γιατί ήταν απαραίτητος στις αγροτικές εργασίες. Μέχρι τα δεκαπέντε του χρόνια παρέμενε στο χωριό του.
altΤο 1936 μετά από θεϊκή κλήση προσήλθε στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου με τις ευχές των γονέων του. Εκεί εκάρη ρασοφόρος μοναχός με το όνομα Σωφρόνιος. Παρέμεινε 10 χρόνια στην Μονή και με την παρότρυνση και ευλογία του Γέροντος Κυπριανού, πνευματικού της Μονής, εγκαταβίωσε στο Άγιον Όρος μετά από μία σύντομη επίσκεψη στους Αγίους Τόπους.
Αρχές του 1947 βρίσκεται στην Σκήτη της Αγίας Αννης σε κάποιους συμπατριώτες του που μόναζαν εκεί, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους γνωρίζεται με τον μακάριο Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή. Ο μοναχός Σωφρόνιος κατάλαβε την πνευματικότητα και την αγιότητα του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού και τον παρακάλεσε να γίνει υποτακτικός του. Ο μακάριος Γέροντας στην αρχή αρνήθηκε, αλλά μετά από «πληροφορία» που έλαβε, τον δέχθηκε στην συνοδεία του.

altΕκεί στην καλύβη του Τιμίου Προδρόμου της Μικρής Αγίας Αννης εκάρη μεγαλόσχημος λαμβάνοντας το όνομα Ιωσήφ το Σάββατο του Λαζάρου (11/24 Απριλίου) του 1948. Το 1951 η συνοδεία μεταφέρθηκε στα ησυχαστικά κελλιά της Νέας Σκήτης κοντά στον Πύργο. Ο μακάριος Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής κοιμήθηκε οσιακώς την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το 1959. Ο αείμνηστος Γέροντας Ιωσήφ ικανοποίησε τον βαθύτατο πόθο της ψυχής του κοντά στον μεγάλο Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή.
Ο Γέροντας Ιωσήφ συνασκήθηκε με τον π. Θεοφύλακτο στο κελλί των Αγίων Αναργύρων της Νέας Σκήτης από το 1951 ως το 1959. Κατόπιν μεταφέρθηκε στο ερημικό τμήμα της Νέας Σκήτης όπου οικοδόμησε με τα χέρια του μια ξηροκαλύβα όπου ασκήθηκε άλλα οκτώ χρόνια και το 1967 μετοίκισε στην κοντική καλύβη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, από την οποία είχε αναχωρήσει ο παραδελφός του Γέροντας Εφραίμ (μετέπειτα ηγούμενος Ι. Μ. Φιλοθέου) με την συνοδεία του για να μείνουν στο κελλί του Αγίου Αρτεμίου στην Προβάτα.
Μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη κυρού Δημητρίου και προτροπή των πατέρων της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου ο Γέροντας Ιωσήφ έφυγε από την Νέα Σκήτη τον Μάϊο του 1975 και ανέλαβε την πνευματική πατρότητα της Μονής, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1977. Στην συνέχεια μετέβη στην Κύπρο μετά από συμβουλή του μακαρίου Γέροντος Παϊσίου και εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Μίνθης. Την 25η Μαρτίου του 1978 ενεθρονίσθη ηγούμενος. Εδώ συγκαταριθμήθηκαν στην συνοδεία του ο νυν μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

altΣτις 26 Οκτωβρίου του 1981 επιστρέφει στο Άγιον Όρος μαζί με την συνοδεία του και παραμένει στο Σιμωνοπετρίτικο κελλί του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Καψάλα μέχρι τις 23 Απριλίου 1982, που μεταβαίνει και πάλι στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου. Τον Αύγουστο του 1983 εγκαταβιώνει ξανά στην καλύβη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Νέα Σκήτη. Εκεί αυξάνεται η συνοδεία του και στις 23 Απριλίου του 1987 κατόπιν προσκλήσεως των Γερόντων της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου έρχεται στην Μονή με ένα μέρος της συνοδείας του. Τον Οκτώβριο του 1989 το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε να μεταβεί όλη η συνοδεία στην Μονή για να παραλάβει την διοίκησή της. Στις 16/29 Απριλίου του 1990 γίνεται η κοινοβιοποίηση της Μονής και η εκλογή και ενθρόνιση του πρώτου ηγουμένου του Κοινοβίου, αρχιμανδρίτου Εφραίμ. Ο Γέροντας Ιωσήφ ήταν και παρέμεινε ο πνευματικός πατέρας της Μονής Βατοπαιδίου μέχρι και την κοίμησή του, που συνέβη την 1 Ιουλίου 2009.
Ο Γέροντας Ιωσήφ συνέχισε την πνευματική εργασία που παρέλαβε από τον Γέροντά του, έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του ως ησυχαστής. Επεδίωκε την αφάνεια. Δεν ζήτησε ανθρωπίνους επαίνους και δόξες. Δεχόταν με ταπείνωση, ανεξικακία και χωρίς γογγυσμό την περιφρόνηση, την καταφρόνηση, την εξουθένωση, τις κατηγορίες, τις συκοφαντίες. Είχε «σπλάχνα οικτιρμών» και η καρδιά του χωρούσε και συγ-χωρούσε όλους, διότι είχε χωρέσει μέσα του τον Χριστό.
altΣτα δεκαέξι βιβλία του, που μας άφησε ως πνευματική κληρονομιά, καταγράφει και ερμηνεύει θέματα «πράξεως και θεωρίας». Προσπαθεί να οδηγήσει μοναχούς και λαϊκούς προς τον Χριστό και τους εμπνέει στον «καλόν αγώνα». Ιδιαίτερα τόνιζε το άπειρο πέλαγος της φιλανθρωπίας και φιλευσπλαγχνίας του Θεού, ο οποίος δέχεται τον μετανοούντα και επιστρέφοντα αμαρτωλό. Φανερώνει τους κινδύνους της πλάνης του βασικού και αιωνίου εχθρού του ανθρώπου, του διαβόλου, ιδιαίτερα δε κτυπά την αποθάρρυνση που στις ημέρες μας χρησιμοποιείται από αυτόν. Μιλούσε δε με πόθο για τις επαγγελίες του Θεού, για την υιοθεσία και τον θεανθρωπισμό που αρχίζουν οι «βεβαιόπιστοι» να γεύονται μέν από την παρούσα ζωή, αλλά το πλήρωμά τους θα τους δοθεί στα έσχατα.
Αυτά τα επουράνια αγαθά, τα οποία όπως λέει ο απόστολος Παύλος, «οφθαλμός ουκ είδε και ούς ουκ ήκουσε και επί καρδίαν ανθρώπου ουκ ανέβη, ά ητοίμασεν ο Θεός τοίς αγαπώσιν αυτόν» (Α΄ Κορ. 2,9) απολαμβάνει τώρα ο μακάριος Γέροντας.

("Γέροντες της εποχής μας")


ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

alt
Του Βάσου Βασιλείου

===============

Μπροστά στο αποτρόπαιο έγκλημα του αποκεφαλισμού δολοφονηθέντων από τους Τούρκους βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα συγγενείς αγνοουμένων οι οποίοι εκτελέστηκαν στην περιοχή Μιας Μηλιάς.

Αποκεφαλισμένοι βρέθηκαν ο ιερέας της Αγκαστίνας Ιωάννης Παπαεπιφανίου (του οποίου η κηδεία τελέστηκε την περασμένη Κυριακή) και ο Χριστόδουλος Κούρης, του οποίου η κηδεία τελέστηκε χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας της Αγκαστίνας συνελήφθη στο χωριό του και από εκεί μεταφέρθηκε στη Μια Μηλιά, όπου και υπεβλήθη σε βασανιστήρια. Ακολούθως, σύμφωνα με πληροφορίες, του δόθηκε τσάπα με την οποία υποχρεώθηκε να ανοίξει ένα λάκκο. Τουρκοκύπριος, ο οποίος προφανώς λυπήθηκε τον ιερέα, υπέδειξε στους υπόλοιπους πως είτε έπρεπε να τον εκτελέσουν είτε να τον αφήσουν ελεύθερο. Ακούστηκε μία ριπή και ο ιερέας σωριάστηκε στο έδαφος. Ωστόσο, επειδή ο ιερέας ήταν ψηλός δεν το χωρούσε ο λάκκος, οπόταν μια νέα ριπή «γάζωσε» τον παπά Ιωάννη στα κάτω άκρα οπόταν αυτή τη φορά ο λάκκος τον χώρεσε. Τότε κάποιος έσκυψε και του έκοψε το κεφάλι. Όταν εντοπίστηκε το λείψανο του ιερέα από τη ΔΕΑ, δεν βρέθηκε κεφάλι. Ο πατήρ Ιωάννης έλαβε μέρος στον αγώνα της ΕΟΚΑ ενώ στη συνέχεια φέρεται να έλαβε μέρος και στα γεγονότα της περιόδου 1963-1964. Ο Παπαεπιφάνιος Ιωάννης, αρνήθηκε να εγκαταλείψει την Αγκαστίνα και παρά τις εκκλήσεις των συγχωριανών και της συζύγου, ήθελε να βεβαιωθεί ότι δεν έμεινε κανένας πίσω. Τουρκοκύπριοι στελέχη της ΤΜΤ τον αναζήτησαν κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής και τελικά τον συνέλαβαν.

Τον μετέφεραν μέχρι τη Μια Μηλιά, όπου και τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ. Αν ο πατήρ Ιωάννης είχε δράση η οποία τον μετέτρεψε σε στόχο από την ΤΜΤ, ο φιλήσυχος Χριστόδουλος Κούρης δεν έκανε οτιδήποτε που να δικαιολογούσε τον αποκεφαλισμό του, αν και η ιστορία του είναι διαφορετική. Συγκεκριμένα ο 59χρονος Κούρης είχε συλληφθεί, μαζί με άλλους, και δολοφονήθηκε δεχόμενος πέντε σφαίρες στην κοιλιακή χώρα. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες εξαφανίστηκαν

Ο Κούρης ρίφθηκε σε αυλάκι γεφυριού σε περιοχή της Μιας Μηλιάς αλλά όταν τον Φεβρουάριο του 1975 (μερικούς μήνες αργότερα) σημειώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα, το σώμα του, το οποίο βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, ξεθάφτηκε και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε από Τούρκο έποικο, ο οποίος θεώρησε πως έπρεπε να κόψει το κεφάλι του ρωμιού που βρήκε.

Οι πληροφορίες φέρουν τον Τούρκο να τοποθέτησε το κεφάλι του Κούρη σε γυάλα και ακολούθως το περιέφερε στη Μια Μηλιά επιδεικνύοντας το. Στη συνέχεια Τουρκοκύπριοι που βρίσκονταν στο χωριό αντέδρασαν και τον έδιωξαν από το χωριό. Ο Κούρης βρέθηκε μόνος και αναζητούνται οι υπόλοιποι οι οποίοι συνελήφθησαν και θεάθηκαν μαζί του. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι εκτελέστηκαν και αυτοί, ίσως με τον ίδιο τρόπο. Στη Μια Μηλιά βρέθηκαν και τα οστά του Ευέλθοντα Ιωαννίδη ο οποίος πολέμησε μέχρι τελικής πτώσεως για να σκοτωθεί τελικά. Θάφτηκε κάτω από το αντιαεροπορικό του. Όταν τον βρήκαν οι Τούρκοι εξεπλάγησαν διαπιστώνοντας ότι πολεμούσε μόνος, χωρίς να διανοηθεί να εγκαταλείψει τη θέση του. Είχε δεχθεί διαδοχικές επιθέσεις από μαχητικά της τουρκικής αεροπορίας βάλλοντας εναντίον τους.


ΠΗΓΗ:


Ακτίνες,


«Φιλελεύθερος»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


alt
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ! 

ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟ! 

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΡΙΟ! 

ΘΑΒΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΕΝΝΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ E-MAIL 

ή στα link

http://wp.me/p9GCU-Qu

και 

http://www.epikaira.gr/content/files/Efarmostikos_nomos_sxolia1.pdfΜάθημα ζωής.


Μιλάμε για Νοοτροπία, χωρίς να έχουμε ιδέα τι ακριβώς σημαίνει η λέξη.

alt

Διαβάστε το γεγονός αυτό για να έχετε ένα παράδειγμα σύγκρισης μεταξύ δύο λαών.

Συμφωνούμε ότι πρόκειται ίσως για εξαίρεση. Γιατί όμως εμείς να μη του μοιάζουμε έστωκαι στο ελάχιστο βαθμό. Η παρακάτω επιστολή γράφτηκε από τον Βιετναμέζο μετανάστη
Εγώ έχω ήδη φάει.
Πάρε την να την φας εσύ."
Σοκαρίστηκα. Τον ρώτησα γιατί δεν έφαγε και έβαλε τη σακούλα μαζί με τα άλλα φαγητά. Και μου λέει: "Γιατί βλέπω πολλούς άλλους πολύ πιο πεινασμένους από μένα. Αν τη βάλω εκεί τότε θα μοιραστεί ισότιμα." Όταν το άκουσα αυτό πήγα και στάθηκα παραπέρα, γιατί δεν ήθελα να με δει ο κόσμος να κλαίω. Η κοινωνία που μπορεί να εμφυσήσει σε ένα εννιάχρονο παιδί την έννοια της θυσίας για το ευρύτερο καλό, πρέπει να είναι μια σπουδαία κοινωνία, σπουδαίος λαός.
http://newamericamedia.org/2011/03/letter-from-fukushima-a-vietnamese-japanese-police-officers-account.php

Συμφωνούμε ότι πρόκειται ίσως για εξαίρεση. Γιατί όμως εμείς να μη του μοιάζουμε έστω

Ha Minh Thanh, ο οποίος εργάζεται ως αστυνόμος στη Φουκουσίμα, και εστάλη σε έναν

φίλο του στην πατρίδα του Δημοσιεύθηκε στο New America Media στις 19 Μαρτίου.

Αποτελεί μαρτυρία για την δύναμη του πνεύματος των Ιαπώνων αλλά και ένα ενδιαφέρον

"στιγμιότυπο" ζωής κοντά στο κέντρο της Ιαπωνικής κρίσης, το πυρηνικό εργοστάσιο της

Φουκουσίμα. Η επιστολή μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον αρχισυντάκτη του New

America Media, Andrew Lam, συγγραφέα μεταξύ άλλων του East Eats West: Writing in

Two Hemispheres.

Αδελφέ μου,

Πώς είσαι εσύ και η οικογένειά σου; Τις τελευταίες μέρες εδώ όλα είναι ένα χάος. Όταν κλείνω τα μάτια μου, βλέπω νεκρά σώματα. Όταν τα ανοίγω, βλέπω πάλι νεκρά σώματα. Πρέπει όλοι μας να δουλεύουμε 20 ώρες την ημέρα. Θα ήθελα η κάθε μέρα να είχε 48 ώρες, για να συνεχίζουμε να βοηθάμε και να σώζουμε τον κόσμο. Είμαστε χωρίς νερό και ηλεκτρικό, και τα αποθέματα φαγητού έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Και με το που καταφέρνουμε να μετακινήσουμε τους πρόσφυγες από το ένα σημείο στο άλλο, έρχονται καινούργιες διαταγές να τους πάμε ακόμα παραπέρα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Φουκουσίμα, περίπου 25 χλμ μακριά από το πυρηνικό εργοστάσιο. Έχω τόσα πολλά να σου πω, που αν τα έγραφα είμαι σίγουρος ότι θα έβγαινε ολόκληρο μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές σε στιγμές κρίσης.

Ο κόσμος έχει παραμείνει ήρεμος. Η αίσθηση αξιοπρέπειας και σωστής συμπεριφοράς που έχουν είναι πολύ καλή, γι' αυτό και τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο θα μπορούσαν να είναι. Αλλά σε μια εβδομάδα από τώρα, δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είμαστε ακόμη σε θέση να προσφέρουμε προστασία και τάξη. Άνθρωποι είναι κι αυτοί. Κι όταν η πείνα και η δίψα ξεπεράσουν την αξιοπρέπεια, τότε θα κάνουν, δεν ξέρω, αυτό που θα πρέπει να κάνουν. Η κυβέρνηση προσπαθεί να στείλει προμήθειες μέσω αέρος, τροφή και φάρμακα, αλλά είναι σαν να ρίχνεις μια χούφτα αλάτι στον ωκεανό.

Αδελφέ μου, μου έτυχε και κάτι πραγματικά συγκινητικό, με ένα μικρό Ιαπωνεζάκι, που έδωσε σε μένα τον ενήλικα μάθημα ζωής για το πως να συμπεριφέρομαι σαν άνθρωπος.

Χθες το βράδυ, με έστειλαν σε ένα σχολείο να βοηθήσω μια φιλανθρωπική οργάνωση να μοιράσει φαγητό στους πρόσφυγες. Η ουρά ήταν στριφογυριστή και τεράστια. Κάποια στιγμή εντόπισα ένα μικρό αγόρι, περίπου 9 ετών. Φορούσε ένα T-shirt και ένα σορτσάκι. Το κρύο όλο και μεγάλωνε, και το αγοράκι ήταν ακριβώς στο τέλος της ουράς. Σκέφτηκα ότι μέχρι να έρθει η σειρά του, δεν θα έχει μείνει καθόλου φαγητό. Πήγα κοντά του και του μίλησα. Μου είπε ότι ήταν στο σχολείο όταν έγινε ο σεισμός.

Ο πατέρας του δούλευε εκεί κοντά και οδηγούσε προς το σχολείο. Ο μικρός είχε ήδη φτάσει στον μπαλκόνι του τρίτου ορόφου του σχολείου, όταν είδε το τσουνάμι να παρασύρει το αυτοκίνητο του πατέρα του.

Τον ρώτησα για την μητέρα του. Είπε ότι το σπίτι τους βρισκόταν ακριβώς δίπλα στην παραλία και ότι η μητέρα και η μικρή του αδερφή το πιθανότερο είναι να μην επέζησαν. Γύρισε το κεφάλι του αλλού και σκούπισε τα δάκρυά του όταν τον ρώτησα για τους συγγενείς του. Ο μικρούλης έτρεμε από το κρύο και έτσι έβγαλα και του έδωσα το μπουφάν της αστυνομίας που φορούσα Τότε ήταν που έπεσε η σακούλα με το συσσίτιό μου. Το σήκωσα και του το έδωσα. "Όταν έρθει η σειρά σου, μπορεί να έχει τελειώσει το φαγητό. Πάρε τη μερίδα μου.

Το αγόρι πήρε το σακουλάκι και υποκλίθηκε. Νόμιζα ότι θα έτρωγε αμέσως, αλλά δεν το έκανε. Πήρε τη σακούλα με το φαγητό και πήγε και την εναπόθεσε στην αρχή της γραμμής, εκεί που ήταν συγκεντρωμένο όλο το φαγητό για διανομή.

Σου έγραψα δύο γραμμές για να στείλω τις ευχές μου σε σένα και την οικογένειά σου. Πρέπει να επιστρέψω στη βάρδια μου.

Ha Minh Thanh

το πρωτότυπο:

 


Επιστολη στην Γ.Γ του ΚΚΕ κ.Αλεκα Παπαρηγα....Περι Τειχους και Τειχων..

ΠΗΓΗ.Ιστολόγιο-ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Αξιότιμη κ Παπαρήγα.
Στήν ομιλία σας στήν Βουλή την Κυριακή 19-6-2011,κατά την διαδικασία ομιλίας επί του αιτήματος της παρούσας κυβέρνησης γιά ψήφο εμπιστοσύνης,μεταξύ όλων των αρχηγών των κομμάτων,άκουσα και εσάς.
Στέκομαι σε ένα ιδιαίτερο απόσπασμα της ομιλίας σας που μου έκανε μεγάλη εντύπωση.Διότι οφείλω να ομολογήσω ότι για τα υπόλοιπα σας έχω ακούσει και άλλες φορές να τα λέτε,οπότε στο μυαλό μου δεν προσθέσατε τίποτα νεότερο.
Αυτό λοιπόν πού μού έκανε εντύπωση,είναι το σημείο πού αναφερθήκατε στον τεχνητό εκείνο φράκτη που είχε στηθεί στην οδό Β.Σοφίας,την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας,προκειμένου να προστατευθεί η Βουλή,από ένα μαινόμενο όχλο που δεν νομίζω ότι συνάδει ακόμα και με την δική σας ιδεολογία και πρακτική.
Με αφορμή λοιπόν αυτόν τον φράκτη,εκφράσατε τους ενδόμυχους φόβους σας,και μιλήσατε περί ύψωσης ΤΕΙΧΩΝ στις λαικές συνοικίες ακόμα μάλιστα...και με ηλεκτροφόρα καλώδια(!!!!),κάνοντας λόγο ότι ο Λαός θα ρίξει τα τείχη.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΕΙΧΗ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ!!!
Αλλά εσείς τα λέτε αυτά;;;;;;
Σας παραθέτω λίγες από τις φωτογραφίες ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙΣ,και συνεχίζω ακριβώς μετά τις φωτογραφίες...................

alt
alt
alt

alt
alt


alt
 


Αλλά ας επανέλθω.Ενας τεχνητός φράκτης σε έναν δρόμο μπροστά στο κοινοβούλιο,δεν είναι ικανός να συγκριθεί ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΙΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ,MIA XΩΡΑ,ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ,ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.!!!
Ενα τείχος πάνω στο οποίο σκοτώθηκαν δεκάδες εκατοντάδες άνθρωποι από <<σοσιαλιστικές σφαίρες>>,στην προσπάθεια τους να διαφύγουν στην Δύση.
Ενα τείχος από το οποίο διέφυγαν δεκάδες χιλιάδες Ανατολικο-Γερμανοί και άλλοι προς την καπιταλιστική Δύση....γιατί άραγε...αφού περνούσαν τόσο καλά;;;;
Ξέρετε υπάρχει μία ΓΕΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΥΤΥΧΙΑ,διότι την απόλυτη δεν θα την βρούμε ποτέ.
Σας επαναλαμβάνω οτι η φυγή ήταν,από τα ανατολικά προς τα δυτικά....και όχι από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
Κάτι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν από κάπου,κάτι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι μαζικά θέλουν να φύγουν απο τον <<σοσιαλιστικό>> παράδεισο και να θέλουν μετά μανίας να πάνε στην καπιταλιστική <<κόλαση>>.
Και μήν μας λέτε,αυτό που πρόσφατα είχατε πει,ότι δηλαδή <<το τείχος στο Βερολίνο έγινε για να προστατευτεί η Λαική Δημοκρατία της Γερμανίας από τις ιμπεριαλιστικές και καπιταλιστικές επιβουλές>>.
Διότι έτσι, συνεχίζετε ακόμα και σήμερα, να υπερασπίζεστε ιδεολογικά,όπως το κάνατε πάντα,ένα ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΙΧΟΣ,την ίδια στιγμή που καταγγέλετε φράκτες 25 μέτρων που στήθηκαν για μερικές ώρες.
Ενα ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,έτσι όπως εσείς το παρουσιάζατε,δεν θα είχε την ανάγκη ύψωσης και κατασκευής τείχους,όταν οι κάτοικοι του περνάνε τόσο καλά <<στόν επίγειο σοσιαλιστικό παράδεισο>>
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ....μόνο ο Αδάμ και η Εύα,και αυτοί εξεδιώχθησαν ,όπως μας λένε τα θρησκευτικά παραμύθια.
Οι πραγματικοί παράδεισοι δεν έχουν ανάγκη από τείχη προστασίας.
Η Ιστορία μας διδάσκει ότι τα τείχη προστάτευαν πάντα ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ.
Και αν η άποψη σας έστεκε στην λογική,τείχος θα έπρεπε να είχε υψώσει η Δυτική Γερμανία,και να είχαμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους πού θα διέφευγαν από τον καπιταλισμό προς τον <<σοσιαλισμό>>.
Ομως η Ιστορία,άλλα κατέγραψε,η Ιστορία είναι η ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.
Eυτυχώς σήμερα ,σχεδόν σε όλον τον πλανήτη,πλήν ορισμένων αυταρχικών καθεστώτων συμπεριλαμβανομένου και του Κινέζικου <<κομμουνισμού>>,οι πολίτες του κόσμου,χωρίς τείχη,και περιορισμούς,επικοινωνούν,συντονίζονται και
εκφράζονται ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
Το ίδιο και εγώ,που δεν ξέρω τι θα είχα υποστεί εάν τολμούσα να πω τέτοιες απόψεις σε ένα καθεστώς,στο οποίο θα επικρατούσαν δυνάμεις,που ακόμα και σήμερα δικαιολογούν ιδεολογικά το ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΗΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.
Σάς αφιερώνω τέλος, ένα απόσπασμα από ένα παγκόσμιο έργο,γνωστό σε όλους.
Το απόσπασμα δεν έχει καμμία προσωπική αιχμή ,η αιχμή κατά του δικού σας κόμματος.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,ΚΑΤΑ ΤΟΥ <<ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΥ>>,κατά του ίδιου του ανθρώπινου γένους,αλλά και των ιδεοληψιών του, ανά τους αιώνες,ιδεοληψίες που οδηγούν στα αδιέξοδα που μόνιμα ταλαιπωρούν την παγκόσμια πολιτισμική εξέλιξη,και δεν δίνουν κανένα σημάδι ότι τούτος <<ο μάταιος>> κόσμος μπορεί ποτέ να αλλάξει,ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Γραμμένα από έναν Γερμανό Κομμουνιστή,και μετέπειτα Ψυχίατρο.
<<Συμβαινει να εισαι οπως λες μαρξιστης <<επαγγελματιας επαναστατης>>,επιδοξος ηγετης των προλεταριων ολου του κοσμου,ο Μελλοντικος πατερας μιας Σοβιετικης πατριδας.
Θελεις ανθρωπακο να απαλλαξεις τον κοσμο απο τα δεινα.
Οι εξαπατημενες μαζες σε αποφευγουν και εσυ τρεχεις πισω τους φωναζοντας:
<<ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ,ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ!
ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΣΑΣ!Γιατι δεν με αναγνωριζετε;Κατω ο καπιταλισμος!>>
Οταν καποτε ενας μεγαλος αντρας ξεκινησε να θεμελιωσει σε επιστημονικη βαση την οικονομικη σου απελευθερωση,εσυ τον αφησες να πεθανει της πεινας.
Εξοντωσες την πρωτη επιθεση της αληθειας κατα της εκτροπης απο τους φυσικους νομους.
Οταν η πρωτη αποπειρα πετυχε εσυ ανελαβες την εφαρμογη της σκοτωνοντας την ετσι για δευτερη φορα.
Την πρωτη φορα εκεινος ο μεγαλος ανθρωπος διελυσε την οργανωση σου.
Την δευτερη ,ειχε πεθανει στο μεταξυ και δεν μπορουσε να κανει τιποτα εναντιον σου.
Δεν καταλαβες οτι ειχε ανακαλυψει μεσα στην δουλεια σου,την ζωντανη δυναμη που δημιουργει αξιες.
Δεν καταλαβες οτι με την κοινωνιολογια του ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ.
Δεν καταλαβαινεις απολυτως τιποτα ανθρωπακο.
Ακομα και οι οικονομικοι συντελεστες σου δεν σου βγαζουν πουθενα.
Ενας μεγαλος αντρας ΔΟΥΛΕΨΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ.
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΤΥΛΩΝΕΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΛΑΟ,ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΟΔΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ.
Ο μεγαλος αυτος και αληθινος αντρας εκανε μονο ενα λαθος στην προσπαθεια του να σε διαφωτισει.
Πιστεψε οτι θα μπορουσες να διασφαλισεις την ελευθερια σου αν καποτε την αποκτουσες.
ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ.
Και εσυ τι εκανες Ανθρωπακο ολο αυτο τον πλουτο των γνωσεων που σου αφησε εκεινος ο μεγαλος αντρας;
Απο ολα αυτα μια λεξη ηχουσε μονο στα αυτια σου.ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ<<ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ>>
Απο ολα εκεινα που δωρισε πλουσιοπαροχα εκεινο το υπεροχο μυαλο,αυτη η μεγαλη καρδια,μια μονο λεξη σου εμεινε.ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ <<ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ>>
Ολα τα αλλα τα πεταξες στην θαλασσα,ελευθερια,ελεημοσυνη και αληθεια,την λυση των προβληματων της οικονομικης σκλαβιας,την μεθοδο του προγραμματισμου.Ολα μα ολα πεταχτηκαν στην θαλασσα.
Μια λεξη κολλησε στο αρρωστημενο μυαλο σου.ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ <<ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ>>.
Απο εκεινη την μικρη συντακτικη απροσεξια ενος μεγαλου ανθρωπου δημιουργησες ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΕΜΑΤΩΝ,ΔΙΩΓΜΩΝ,ΦΥΛΑΚΩΝ,ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ,
ΔΗΜΙΩΝ,ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ,ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΣΤΡΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ.
Αρχιζεις να συνειδητοποιεις καλυτερα τι εισαι ανθρωπακο;
Οχι;
ΘΑ ΣΤΟ ΠΩ ΠΙΟ ΑΠΛΑ
Μπερδεψες τις οικονομικες συνθηκες ευτυχιας σου στην αγαπη και την ζωη <<με τον βιομηχανικο εξοπλισμο>>,την απελευθερωση του ανθρωπου με το <<κρατικο μεγαλειο>>,την θεληση για θυσιες για ενα μεγαλο σκοπο με την <<βοδινη κομματικη πειθαρχια>>.
Τον ξεσηκωμο εκατομμυριων ανθρωπων με τις παρελασεις των τανκς.
Την σεξουαλικη απελευθερωση με τους μαζικους βιασμους Γερμανιδων Γυναικων απο <<προλεταριους>.στρατιωτες που εμπαιναν στο Βερολινο.
Την εξολοθρευση της φτωχειας με το ξεριζωμα των φτωχων που ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ,στο ονομα τους κρατους σου.....
Η πατριδα της εργατιας,δεν ειναι η μονη,που η ατυχη λεξουλα δικτατορια αντηχησε στα αυτια σου,ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ.
Αλλου την εντυσες με λαμπρες στρατιωτικες στολες,και ανεδειξες μεσα απο το πληθος,τον μικρο,ανικανο,μυστικιστη,και σαδιστη μπογιατζη,που οδηγησε εσενα μεν στο Γ ΡΑΙΧ,και εξηντα εκατομμυρια ομοιους σου στον ταφο.
Και εσυ συνεχιζεις να φωναζεις ανθρωπακο <<ΖΗΤΩ...ΖΗΤΩ...ΖΗΤΩ>>
Να τι εισαι ανθρωπακο.
Κανενας ομως δεν τολμα να σου το πει.
ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΚΡΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ......................>>
<<Δεν καταδιωκεις την ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΑΝ ΑΝΗΘΙΚΟ ΠΛΑΣΜΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ;;
Δεν κανεις αυστηρο διαχωρισμο μεταξυ παιδιων που γεννηθηκαν <<εντος γαμου>>,και ειναι νομιμα,και παιδιων που γεννηθηκαν εκτος γαμου και ειναι παρανομα οπως λες;
ΑΘΛΙΟ ΠΛΑΣΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΤΙ ΛΕΣ!
Σεβεσαι τον Χριστο;
Ο Χριστος γεννηθηκε απο μια μητερα που δεν ειχε <<πιστοποιητικο γαμου>>
ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΣΕΒΕΣΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΝ ΠΟΘΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.
Εκανες τον <<παρανομα>> γεννημενο Χριστο ,παιδι του Θεου,που δεν ξεχωριζει παρανομα και νομιμα παιδια.
Και ΥΣΤΕΡΑ ΕΣΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ,ΣΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ,αρχισες να κυνηγας τα παιδια του αληθινου ερωτα,και ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΟΥ ΝΟΜΩΝ.
Περνας με τα αυτοκινητα σου και τα τραινα σου τις γεφυρες που εφευρε ο μεγαλος Γαλιλαιος.
Ξερεις ,Ανθρωπακο,οτι ο μεγαλος Γαλιλαιος ειχε ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΥ;
Aυτο δεν το διδασκεις στα σχολεια το κρυβεις Ανθρωπακο!
Μηπως δεν βασανισες τον Γαλιλαιο για τον ιδιο λογο;
Και ξερεις, οτι ο Λενιν ο μεγαλος σου Λενιν,καταργησε τον υποχρεωτικο γαμο οταν ανεβηκε στην εξουσια;
Αυτο το κρατας μυστικο.ε Ανθρωπακο;
Και ξερεις οτι αυτος ο ιδιος ζουσε με την γυναικα του,χωρις αδεια γαμου;
Μηπως δεν ξαναεφερες σε ισχυ ολους τους παλιους νομους περι υποχρεωτικου γαμου,με τον Σταλιν,ΓΙΑΤΙ ΗΣΟΥΝ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ.>>
Βιλχεμ Ραιχ απο το παγκοσμιως γνωστο εργο του,ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ.
Υ.Γ
Και στο τελος τον μουμιοποιησες τον εβαλες σε ενα μαυσωλειο και τον προσκυνας σαν θρησκοληπτος,χωρις καν να σεβαστεις την επιθυμια του να τον θαψεις οπως ηθελε διπλα στην μανα του.......θα συμπληρωσω εγω...


Την ερχόμενη Κυριακή κηδεύεται ο ευρεθείς αγνοούμενος Παπα-επιφάνιος Ιωάννουalt

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, την ερχόμενη Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011 και ώρα 2.30 μ.μ., θα προστεί της Εξοδίου Ακολουθίας του ευρεθέντος αγνοουμένου ιερέα της Αγκαστίνας (Αμμοχώστου) Παπαεπιφάνιου Ιωάννη, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λατσιών. Τα οστά αυτού του ακούραστου λειτουργού της Εκκλησίας και φλογερού αγωνιστή της Ελευθερίας βρέθηκαν σε τοποθεσία του χωριού Μια Μηλιά και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.

Πηγή: http://synodoiporia.blogspot.com/2011/06/blog-post_1611.html#more


Υπόθεση Βατοπαιδίου: Θα αποκαλύψει τις πληροφορίες που έχει ο κ. Παυλόπουλος;


altΠηγή: http://newpost.gr/

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει και η υπόθεση Βατοπεδίου μετά και τις νέες αποκαλύψεις του περιοδικού "ΕΠΙΚΑΙΡΑ". Το περιοδικό επιμένει ακόμα και στο σημερινό του ρεπορτάζ οτι ο κ. Άλεξ Ρόντος είχε ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για τα σχέδια των μυστικών υπηρεσιών που είχαν στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση και την πολιτική η ακόμα και την φυσική εξόντωση του Κώστα Καραμανλή.

"Είναι προφανές" τονίζει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στο Νewpost.gr"ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές θα πρέπει να εξετάσουν σε βάθος και πάλι την υπόθεση υπό το πρίσμα των νέων αποκαλύψεων". Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε οτι "όταν για ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας γίνεται ολόκληρη εισαγγελική έρευνα τι θα πρέπει να γίνει για ένα επίσημο έγγραφο μιας κρατικής μυστικής υπηρεσίας;"

Αξίζει να σημειωθεί οτι η αλυσίδα των εμπλεκομένων προσώπων ακόμα είναι υπό σκιά. Ουσιαστικά τίποτα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Γιατί είναι πασίδηλο οτι κάποια πολιτικά πρόσωπα εκείνη την περίοδο διακίνησαν τις πληροφορίες περί σκανδάλου και τις έδωσαν σε δημοσιογράφους. Και φυσικά οι δημοσιογράφοι-ενίοτε και με μεγάλες δόσεις υπερβολής-παρουσίασαν το θέμα ως όφειλαν. Άλλωστε όταν κάποιοι παρέλαβαν ολόκληρο φάκελο και μάλιστα απο πολιτικά πρόσωπα δεν θεώρησαν σκόπιμο να ελέγξουν την αξιοπιστία των πληροφοριών. Πάντως πήραν τις πληροφορίες απο συγκεκριμένους διακινητές. Το ερώτημα είναι ποιοι άραγε διακίνησαν τις πληροφορίες αυτές;

Ένα δεύτερο ερώτημα εξ ίσου κρίσιμο είναι αν οι διακινητές είχαν ή όχι συνεργασία με ξένα κέντρα. Και κάτι τέτοιο προκύπτει απο πληροφορίες που θέλουν τονΑμερικανό πρόξενο στην Θεσσαλονίκη να επισκέπτεται το Άγιο Όρος. Αυτό το γνωρίζει ή όχι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος ήταν ο τότε ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ; Αλλά και γιατί μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με το έγγραφο της μυστικής ρωσικής υπηρεσίας δεν έχουν κληθεί ακόμα όσοι γνώριζαν;

"Ναι ο αρμόδιος εισαγγελέας πρέπει να διερευνήσει σε βάθος το θέμα" επιμένει ο κ. Παυλόπουλος αλλά ταυτόχρονα διατυπώνει το ερώτημα: "Γιατί άραγε στον φάκελο της δικογραφίας δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του γαμπρού της κ. Μαντέλη ο οποίος ήταν στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. και φαίνεται να έχει παίξει ρόλο στην ιστορία;"

Παράλληλα πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο υπήρξαν διάφορα δημοσιεύματα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» της οποίας διευθυντής ήταν τότε ο κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Κορυφαίος πολιτικός παράγοντας διερμηνεύοντας τα γεγονότα σημειώνει οτι: "Το ζήτημα αφορούσε γενικά την πολιτική αποσταθεροποίηση στην χώρα και κυρίως τον Κώστα Καραμανλή. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίστηκε με τόση αυστηρότητα-άδικη κατά την γνώμη μου- ο κ. Γιάννης Αγγέλου. Η ίδια πηγή τονίζει οτι "όλοι μιλούσαν για συντονιστή και έδειχναν το Θεόδωρο Ρουσόπουλο. Αλλά η Βουλή τον απήλλαξε. Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν οτι είχε πλουτίσει εξ αιτίας αυτής της υπόθεσης. Τόσο το ΣΔΟΕ όσο και η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που διενήργησαν επί ενάμισι χρόνο έλεγχο στα λογιστικά του βιβλία δεν βρήκαν απολύτως τίποτα. Τελικά υπήρχε συντονιστής αλλά άλλου τύπου ...;.Πρέπει η δικαιοσύνη να ψάξει και να ξετυλίξει το κουβάρι και σίγουρα θα έχουμε πολλές εκπλήξεις ...;"


Ένα γράμμα που πρέπει να ξαναδιαβάσουμε όλοι μας......Γ.Μακρυγιάννης

..... είτε αγανακτούμε είτε αδιαφορούμε για το ξεπούλημα της πατρίδας μας

alt

«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα' νεργήσω κι' ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»

Τότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι: «Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη».

 

Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω: «Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό' χα, δεν τό' δινα κανενός. Κι' αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο».

Έφυγαν αυτοί. Κι' έκατσα σε μίαν πέτραν μόνος και έκλαιγα. Μισός άνθρωπος καταστάθηκα από το ντουφέκι του Τούρκου, τσακίστηκα εις τις ...;.περιστάσεις του αγώνα και κυνηγιέμαι και σήμερον. Κυνηγιώνται και άλλοι αγωνιστές πολύ καλύτεροί μου, διότι εγώ είμαι ο τελευταίος και ο χειρότερος. Και οι πιο καλύτεροι όλων αφανίστηκαν.

Αυτοί που θυσίασαν αρετή και πατριωτισμόν, για να ειπωθεί ελεύτερη η Ελλάδα κι' εχάθηκαν φαμελιές ολωσδιόλου, είπαν να ζητήσουν ένα αποδειχτικόν που να λέγει ότι έτρεξαν κι' αυτοί εις την υπηρεσίαν της Πατρίδος και Τούρκο δεν άφηκαν αντουφέκιγο.

Πήγε να' νεργήσει η Κυβέρνηση και βγήκαν κάτι τσασίτες και σπιγούνοι, που δουλεύουν μίσος και ιδιοτέλεια, και είπαν «όχι». Και είπαν και βρισιές παλιές δια τους αγωνιστές. Για να μην πάρουν το αποδειχτικόν, ένα χαρτί που δεν κάνει τίποτες γρόσια.

Πατρίδα να θυμάσαι εσύ αυτούς όπου, δια την τιμήν και την λευτερίαν σου, δεν λογάριασαν θάνατο και βάσανα. Κι' αν εσύ τους λησμονήσεις, θα τους θυμηθούν οι πέτρες και τα χώματα, όπου έχυσαν αίματα και δάκρυα.

Θεέ, συχώρεσε τους παντίδους, που θέλουν να μας πάρουν τον αγέρα που αναπνέομεν και την τιμήν που με ντουφέκι και γιαταγάνι πήραμε. Εμείς το χρέος, το κατά δύναμιν, επράξαμεν. Και αυτοί βγήκαν σήμερον να προκόψουν την Πατρίδα. Μας γέμισαν φατρία και διχόνοιαν. Και την Πατρίδα δεν την θέλουν Μητέρα κοινή. Αμορόζα εις τα κρεβάτια τους την θέλουν. Γι' αυτό περνούν και ρεθίζουν τον κόσμον με τέχνες και καμώματα.

Και καζαντίσαν αυτοί πουγγιά και αγαθά και αφήκαν τους αγωνιστές, τις χήρες και τα ορφανά εις την άκρην. Αυτοί είναι οι ανθρώπινοι λύκοι, που φέραν δυστυχήματα και κίντυνον εις τον τόπον. Ας όψονται.

Τότε που η Τουρκιά εκατέβαινε από τα ντερβένια και ολίγοι έτρεχαν με ολίγα ντουφέκια, με τριχιές δεμένα, να πολεμήσουν, θέλοντας λευτεριάν ή θάνατον,οι φρόνιμοι ασφάλιζαν τις φαμελιές τους εις τα νησιά κι' αυτοί τρέχαν εις ρεματιές και βουνά, μη βλέποντας ποτέ Τούρκου πρόσωπον. Κι' όταν ακούγαν τα ντισμπάρκα των Τούρκων, τρέχαν μακρύτερα. Τώρα θέλουν δικήν τους την Πατρίδα και κυνηγούν τους αγωνιστές.

Εγίναμε θηρία που θέλουν κριγιάτα (κρέατα) ανθρωπινά να χορτάσουν. Και χωρίζουν τον κόσμον σε πατριώτες και αντιπατριώτες. Αυτοί γίναν οι σημαντικοί της Πατρίδος και οι άλλοι να χαθούν. Δεν ξηγιώνται γλυκότερα να φυλάξωμεν Πατρίδα και να δούμεν λευτερίαν πραγματικήν. Ρωμαίγικον δεν φτιάχνεται χωρίς ούλλοι να θυσιάσουν αρετήν και πατριωτισμόν. Και χωρίς να πάψει η μέσα, η δική μας τυραγνία.

Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.

Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Ένας δικός μου αγωνιστής μου έφερε και μου διάβασεν ένα παλαιόν χαρτί, που έγραψεν ο κοντομερίτης μου Άγιος παπάς, ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Τον εκρέμασαν εις ένα δέντρον Τούρκοι και Εβραίοι, διότι έτρεχεν ο ευλογημένος παντού και εδίδασκεν Ελλάδα, Ορθοδοξία και Γράμματα.

Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι: «Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω».

Το χαρτί του πατέρα Κοσμά έβαλα και μου το εκαθαρόγραψαν. Και το εκράτησα ως Άγιον Φυλαχτόν, που λέγει μεγάλην αλήθειαν. Θα πω να μου γράψουν καλλιγραφικά και τον άλλον αθάνατον λόγον του, «τον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον». Θέλω να το βλέπω κοντά στα' κονίσματά μου, διότι τελευταίως κάποιοι δικοί μας ανάξιοι λέγουν ότι αν τα φτιάξουμε με τον δικέρατον Πάπαν, θα ολιγοστέψουν οι κίντυνοι, τα βάσανα και η φτώχεια μας, τρομάρα τους.

Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί. Και βγήκαν ακόμη να' ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες.

Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια. Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε. Μας έδωσε την νίκη και έχασε (οδήγησε σε ήττα) τον άπιστον Τούρκον. Τόση μικρότητα στον Σταυρό, τον σωτήρα μας!

Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους. Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια. Ντροπή Έλληνες! Να γιατί διαμαρτυρόμαστε.

Να γιατί διαμαρτυρόμαστε. Δείτε ένα πολύ καλό άρθρο για να καταλάβετε τι γίνεται με την Τουρκία στον Έβρο!

http://3.bp.blogspot.com/_VUBXAjNyWvc/TJNAnGclU7I/AAAAAAAARiE/hdFiKU-_k2E/s320/%CE%A4%CE%A3%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%A3+%CE%A0%CE%9F%CE%A5+%CE%9A%CE%9B%CE%91%CE%99%CE%95%CE%99.JPG

Σας παραθέτουμε παρακάτω δημοσιεύσεις από το διαδίκτυο που αναφέρονται σε εξοπλισμούς-δραστηριότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Έβρου.
Με μία πρώτη ανάγνωση ακόμη και ένας μη στρατιωτικός αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει στο Κάραγατς όπου οι Τούρκοι διαθέτουν το τακτικό πλεονέκτημα του προγεφυρώματος.

Τι κάνουμε από την πλευράς μας; Είμαστε έτοιμοι με τα μέσα που διαθέτουμε να προστατεύσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα, ή έχουμε δώσει πίστη στην «ελληνοτουρκική προσέγγιση και φιλία» των πολιτικών.
Ειδικότερα οι δημοσιεύσεις που αναφέρονται σε εξοπλισμούς- δραστηριότητες των Τούρκων είναι:
1. Αμφίβια Επιθετική Γέφυρα Samur http://2.bp.blogspot.com/_VUBXAjNyWvc/TJM_vpJ2rEI/AAAAAAAARh8/9QYpSwdW_-8/s320/8.jpgΠαρουσιάστηκε από την τουρκική εταιρεία FNSS η πρώτη κινητή αμφίβια επιθετική γέφυρα SAMUR. Πρόκειται για το πρώτο όχημα μίας συνολικής παραγγελίας 52 οχημάτων του ιδίου τύπου. Η πρόταση της εταιρείας περιελάμβανε το σασί του...

τροχοφόρου οχήματος 8x8 Pars, που επίσης κατασκευάζει η εταιρεία FNSS, για το όχημα φορέα και το σχέδιο της γερμανικής επιθετικής αμφίβιας γέφυρας τύπου Μ3 της εταιρείας Santa Barbara Sistemas GmbH πρώην EWK.
Από δοκιμές που έχουν γίνει από το γερμανικό Στρατό με την γέφυρα Μ3 η διεκπεραίωση ενός άρματος από την μία όχθη στην άλλη για ένα ποταμό παρόμοιο με τον Έβρο, δεν διαρκεί παραπάνω από 6 λεπτά όταν η Μ3 λειτουργεί ως πορθμείο.
Eκτιμάται λοιπόν ότι το Τουρκικό Μηχανικό θα έχει εντάξει στο δυναμικό του πορθμεία ικανά να μεταφέρουν δύο ίλες αρμάτων μέσα σε 6,5 λεπτά στην δυτική ακτή του Έβρου!

Και μέσα σε 15' μπορούν να ζεύξουν τις δύο όχθες!
Κάθε αμφίβιο όχημα-σχεδία Samur έχει δυνατότητα γεφύρωσης 12,5 μέτρα, ενώ η κάθε συλλογή που αποτελείται από 12 οχήματα-σχεδίες που γεφυρώνουν 150 μέτρα
Το κάθε ζεύγος οχημάτων-σχεδίων όταν χρησιμοποιείται ως πορθμείο, μπορεί να μεταφέρει άρμα κλάσης 70 τόνων, ενώ για την επάνδρωση του κάθε οχήματος απαιτούνται μόλις 3 στρατιώτες οι οποίοι μπορούν να αναπτύξουν το όχημα-σχεδία και να διεκπεραιώσουν ένα στρατιωτικό όχημα στην απέναντι όχθη ενός ποταμού σαν τον Έβρο σε λιγότερο από 7 λεπτά.
Διαθέτει ικανότητα διεύθυνσης μέσα στο νερό και στους τέσσερις άξονες και λόγω αυτών των δυνατοτήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πορθμείο (Bay Ferry) ενώ διατηρεί αυτή τη δυνατότητα ακόμα και όταν δύο οχήματα-σχεδίες είναι συζευγμένα. Είναι εξοπλισμένο με κεντρικό σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, η μέγιστη ταχύτητα οδήγησης σε άσφαλτο φτάνει τα 80χλμ/ώρα, ενώ στο νερό κινείται με ταχύτητα μέχρι και 14 χλμ/ώρα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα καθαρά επιθετικό σύστημα καθότι η Τουρκία με αυτά τα μέσα θα μπορεί ανά πάσα στιγμή ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύκτας να αιφνιδιάσει τις ελληνικές δυνάμεις ακόμα και σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στο ποτάμι του Έβρου.

Επιπρόσθετα η ήδη αναφερθείσα δυνατότητα του συστήματος να λειτουργήσει σαν πορθμείο επιτρέπει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να μεταφέρουν στο πρώτο κύμα της επίθεσης 24 άρματα μάχης ή άλλο συνδυασμό οπλικών συστημάτων (π.χ. ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ, αυτοκινούμενα πυροβόλα, κλπ) την ίδια στιγμή σε διαφορετικά σημεία.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του τουρκικού Στρατού και της εταιρείας το σύνολο των 52 οχημάτων-σχεδιών θα παραδιδόταν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012, με το πρώτο σύστημα να παραδίδεται τα τέλη του 2011.
Το Τουρκικό Μηχανικό εδώ και αρκετά χρόνια διαθέτει δύο τύπους πλωτών ταχέως αναπτυσσόμενων γεφυρών. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι διαθέτουν οκτώ συλλογές πλωτών γεφυρών τnς εταιρείας EWK, των 250 μ. η κάθε μια, καθώς και έξι συλλογές πλωτών γεφυρών RIBBON, αμερικανικής προέλευσης. Οι γέφυρες EWK και RIBBON είναι σχεδόν πανομοιότυπες και εναλλάξιμες μεταξύ τους. Συνεπώς, οι γείτονες ήδη διαθέτουν πολλά και αξιόλογα πλωτά μέσα ζεύξης υδάτινων κωλυμάτων και αυτά που επιπλέον αποκτούν είναι ηροφανέ5 ότι ανησυχούν ιδιαίτερα την ελληνική πλευρά.

2. Leguan Bridge Laying Armouhttp://4.bp.blogspot.com/_VUBXAjNyWvc/TJM-i-bvfbI/AAAAAAAARhs/cqkhNM9kLvw/s320/7.jpgred VehiclesΤον Νοέμβριο του 2008 οι Τούρκοι ανακοίνωσαν την απόφαση προμήθειας 36 γεφυροφόρων αρμάτων τύπου Leguan (τα πρώτα έξι κατασκευασμένα στη Γερμανία και τα υπόλοιπα 30 στην Τουρκία στο στρατιωτικό εργοστάσιο του Kayuseri). Οι γέφυρες Leguan είναι κλάσεως 70 τόνων, αναπτύσσονται «συρταρωτά» και γεφυρώνουν ανοίγματα μέχρι και 24 μ. Γεφυροφόρα άρματα Leguan διαθέτουν λίγες χώρες στον κόσμο και η Ελλάδα διαθέτει μόλις οκτώ επί σκάφους Leopard 1GR. Η Τουρκία προμηθεύεται 36 άρματα έναντι 48 υπαρχόντων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο! To Leguan έχει δυνατότητα γεφύρωσης κωλυμάτων μήκους 28 μ. ανά άρμα σε χρόνο μόλις πέντε λεπτών!

Το Τεθωρακισμένο Όχημα Καθέλκυσης Γέφυρας (AVLB) Leguan ελέγχεται από μοναδικό χειριστή με κλειστή θυρίδα και τοποθετεί γέφυρα Στρατιωτικής Κατηγορίας Βάρους 80 (MLC 80) μήκους 26m, εντός 5 λεπτών με χρήση ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου. Η KMW κατασκεύασε συστήματα Leguan για γεφυροφόρα άρματα Leopard 1 και Leopard 2, τα οποία παραδόθηκαν στον Ελληνικό, Βελγικό, Νορβηγικό και Φινλανδικό Στρατό. Το σύστημα Leguan μπορεί να τοποθετηθεί επίσης σε ευρεία ποικιλία νέων ή μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης. Χρησιμοποιείται ενδεικτικά με οχήματα του πολωνικού άρματος μάχης PT91, με Μ47 και Μ60 του Ισπανικού Στρατού και στο Μ1 "Wolverine" των ΗΠΑ.

 

3. Άρματα διάσπασης ναρκοπεδίων Κieler
Τοhttp://2.bp.blogspot.com/_VUBXAjNyWvc/TJM-ilBSSjI/AAAAAAAARhk/KPW70ts22fA/s320/6.jpgν Απρίλιο του 2010 έγινε γνωστή μια ακόμη τουρκική εξειδικευμένη προμήθεια. Οι γείτονες προμηθεύονται 56 άρματα μηχανικής διάσπασης ναρκοπεδίων KEILER με συστήματα τύπο ανέμης, σε σκάφη αρμάτων LEOPARD 2Α4, κόστους 1 εκατ. ευρώ ανά άρμα. Στην τιμή μονάδας συμπεριλαμβάνεται η αγορά του μεταχειρισμένου άρματος, η εργοστασιακή αξιοποίηση και η διασκευή του σε άρμα διάσπασης ναρκοπεδίου.

 

4. Ασκήσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο (περιοχή Ορεστιάδας, κατάντι)
http://3.bp.blogspot.com/_VUBXAjNyWvc/TJM-ie9sz8I/AAAAAAAARhc/tEQergGYG-c/s320/5.jpg

 

Αιφνιδιαστική άσκηση ταχείας ζεύξης υδάτινου κωλύματος, πιο απλά τη γεφύρωση του ποταμού Έβρου και την περαίωση εντός της ελληνικής επικράτειας τεθωρακισμένων δυνάμεων, έχει πραγματοποιήσει η επίλεκτη 3η τουρκική Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία τον Απρίλιο του 2010. Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί μία από τις καλύτερα εξοπλισμένες τεθωρακισμένες μονάδες του τουρκικού Στρατού και εδρεύει στην πόλη Cerkezkoy και Tekirdag (Ραιδεστός).

Ο τουρκικός Στρατός για πρώτη φορά μετά το 1974 παίρνει στον Έβρο επιθετική διάταξη.

http://2.bp.blogspot.com/_VUBXAjNyWvc/TJM9unzK0pI/AAAAAAAARhU/o3JyZRAFqP0/s320/4.jpg

 

Το σημαίνει αυτό: Οι κύριες τουρκικές μονάδες του 3ου και του 5ου Σώματος Στρατού εγκατέλειψαν την γραμμή προκάλυψης και μεταφέρθηκαν ή μεταφέρονται σταδιακά ανατολικότερα «μακριά» από τα αδιάκριτα ελληνικά «μάτια». Στην γραμμή προκάλυψης έχουν απομείνει μονάδες β' κατηγορίας, μεθοριακοί φρουροί σύνθεσης με μειονοτικούς (Κούρδους, Αλεβίτες κλπ). Μόνο δύο ταξιαρχίες, η μία στο βορρά και η άλλη στο νότο έχουν απομείνει από τις κύριες μονάδες. Η κίνηση αυτή όσο και αν ακούγεται ως «ακίνδυνη» στην πραγματικότητα είναι άκρως επικίνδυνη. Οι μονάδες μεταφέρονται 50 χλμ στα μετόπισθεν όταν θέλουν να προετοιμαστούν για επιχειρήσεις.

6. Δύο (2) νέα Τουρκικά Συντάγματα Μηχανικού.
Από πληροφορίες του διαδικτύου διαβάζουμε ότι οι Τούρκοι εδημιούργησαν 2 νέα Συντάγματα Μηχανικού, εάν αληθεύει τότε αντιλαμβανόμαστε ότι οι νέες μονάδες αυτές δημιουργήθηκαν για την υποστήριξη των Μεγάλων Σχηματισμών τους για την ανάληψη επιθετικών ενεργειών ενδεχόμενα στον Έβρο.

7. Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών ΑποστολώνΗ δήθεν «εκπαιδευτική» Στρατιά του Αιγαίου παύει και επίσημα να είναι εκπαιδευτική: Μετονομάζεται και επίσημα σε «Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών Αποστολών» και εντάσσονται σε αυτόν εκτός από τις πέντε ταξιαρχίες του Στρατού, μονάδες της Αεροπορίας Στρατού, πλωτά μέσα και σε επίπεδο Σχηματισμού υπάγονται και αεροπορικές μονάδες εγγύς υποστήριξης! Η 11η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Ντενιζλί, αναβαθμίζεται και το ίδιο συμβαίνει και με την 19η Πεζικού και την 3η εκπαιδευτική με έδρα την Αττάλεια».

8. Επίσης θα θέλαμε να επισημάνουμε από την πλευρά μας και τα εξής:
α. Προγεφύρωμα Κάραγατς http://2.bp.blogspot.com/_VUBXAjNyWvc/TJM9uB0soJI/AAAAAAAARhM/BHeHvqLVZY4/s320/3.jpg
Προβλέφθηκε για να καλύπτει την τουρκική πόλη της Αδριανούπολης, η οποία είναι χτισμένη στις όχθες του Έβρου. Συνεπώς στην περιοχή εκείνη η Τουρκία έχει χερσαία σύνορα, μήκους 12 περίπου χλμ. με την Ελλάδα. Η δε ανάληψη μιας επιθετικής ενέργειας στην περιοχή δεν προϋποθέτει τη βιαία διάβαση του Έβρου, αφού το ποτάμι βρίσκεται ήδη πίσω τους και είναι γεφυρωμένο με δύο σταθερές γέφυρες. Τα έργα που έχουν κατασκευασθεί και αποτρέπουν την όποια γεφύρωσή του έχουν συντηρηθεί? Έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη τα νέα δεδομένα γεφύρωσης των Τουρκικών μέσων?

β. Αποναρκοθετήσεις στον Έβρο http://3.bp.blogspot.com/_VUBXAjNyWvc/TJM8zJhhdWI/AAAAAAAARhE/_idx2W9k_Sw/s320/2.jpgΕίναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την ηγεσία της χώρας μας, αυτό της εκκαθάρισης των δεκάδων χιλιάδων, ναρκών στα ναρκοπέδια κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο. Ανακοινώσεις δεν έχουμε δει. Έχουν ξεκινήσει; όταν η Τουρκία με πυρετώδεις προετοιμασίες ετοιμάζεται για πιθανή ενέργεια επιθετική σε Κάραγατς ή αλλού.

γ.Γιγαντιαία Έχιδνα http://1.bp.blogspot.com/_VUBXAjNyWvc/TJM8y-pk0VI/AAAAAAAARg8/geKz616ako4/s320/1.jpg
Τα ερωτήματα μας για το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα είναι:
-Οι συσκευές που αγοράσαμε έχουν συντηρηθεί ή είναι εκτός ορίου ζωής?
- Πότε έγινε η τελευταία εκτόξευση και πού?
-Εκπαιδεύεται το προσωπικό μας και εάν ναι, με ποιες εκπαιδευτικές συσκευές? Η μία που είχε αγορασθεί ήδη ήταν εκτός λειτουργίας μετά την εκπαίδευση των στελεχών που πραγματοποιήθηκε την δεκαετία του 80.
-Σε περίπτωση εκδήλωσης αντεπίθεσης των δυνάμεων μας (πχ Κάραγατς ) με ποια μέσα θα κάνετε διάσπαση των εχθρικών Ν/Π?

9.ΑνακεφαλαίωσηΣυνολικά έχουν παραγγελθεί ή είναι υπό παράδοση οι εξής εξοπλισμοί που αφορούν το Τουρκικό Μηχανικό:
-52 οχήματα σχεδιών samur
-36 γεφυροφόρa άρματα τύπου Leguan
-56 άρματα μηχανικής διάσπασης ναρκοπεδίων KEILER
10. Συμπέρασμα
Οι τουρκικές προμήθειες εξειδικευμένων μέσων μηχανικού αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε πρωτοφανείς ποσότητες, προκαλούν πολύ μεγάλη ανησυχία. Ο Τουρκικός Στρατός προμηθεύεται αυτά τα μέσα για να μπορεί να ζεύξει υδάτινα ή ξηρά κωλύματα.

Ο συνδυασμός της προμήθειας μέσων ζεύξης ποταμών-τάφρων με την απόκτηση γεφυροφόρων αρμάτων «φωτογραφίζει» ΜΟΝΟ την περιοχή του Έβρου που διαθέτει τέτοια εδαφικά χαρακτηριστικά. Στα παραπάνω να προσθέσουμε τα δύο νέα Συντάγματα Μηχανικού, τον Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών Αποστολών, τις ασκήσεις που γίνονται στην ΒΔΠ ποταμού από επίλεκτες μονάδες και την νέα διάταξη των τουρκικών δυνάμεων που μόνο αμυντική δεν είναι ΤΌΤΕ η στρατιωτική μας ιεραρχία μόνο εφησυχασμένοι δεν μπορεί να είναι για την ελληνοτουρκική προσέγγιση και «φιλία» των πολιτικών μας που προωθούν!!.
Πηγές:
sofokleous10.gr,
με πηγές από το περιοδικό Στρατηγική. Αναδημοσίευση στην εφημερίδα «Ο ΧΡΟΝΟΣ»
Σύνδεσμος 71.
defencenet.gr
hellenicdefence.gr
Διηνέκης.
olympia.gr
Αλήθεια στο φώς.
ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ

Το είδαμε στο Αrmy Alert.